Voordelen houtbouwsysteem in stichtingskosten

De voordelen van een houtbouwsysteem in de stichtingskosten

De kostprijs van woningen rijst de pan uit! De kosten stijgen sneller dan ooit tevoren en het wordt steeds lastiger voor mensen om een huis te kunnen betalen. Er wordt aanzienlijk minder gebouwd door ontwikkelaars en naar verwachting ook minder door woningcorporaties. Dit zorgt voor stilstand in de bouw. Dit komt niet alleen door een grotere vraag dan aanbod of een oorlog en stijgende rentes, ook het milieu houdt ons tegen. We kunnen het milieu niet meer blijven belasten en nu zitten we klem.

 • De oplossing

  Wij hebben niet alleen oplossingen voor de hardware, maar ook voor de software. We denken niet alleen aan milieu en bouwkosten, maar aan alle andere aspecten in de bouwkolom, dus ook aan de opdrachtgever. Ons bouwsysteem is niet alleen prijsbewust wanneer het gaat om het bouwproces, maar het biedt veel meer want ook de stichtingskosten zijn we niet vergeten. We kijken op elke vlak naar verbeteringen die positieve gevolgen moeten hebben op meer dan alleen op het vlak van bouwen.

 • Om een voorbeeld te geven...

  Zo hebben we onlangs gekeken naar andere zaken dan alleen de bouwkundige componenten. Door optimalisaties, repetities, standaardisering, etc. ontstaan ook op andere plekken in het proces voordelen. Soms bewust en soms worden die per toeval ontdekt. Hieronder treft u een aantal van voorbeelden:

  Afname kosten:
  Architect: €1.750
  Constructeur: €600
  W-adviseur: €250
  Aannemer ( ABK ) *1: €2.000
  Rente: €1.000,—

  De woningen kunnen door de korte bouwtijd eerder worden verhuurd: €4.000

  Winst gebruiksoppervlak
  Wanddikte STS tov KZS is 10 cm smaller
  Bij een gebouwdiepte van lengte van 15,3 m1 x 0,10 = 1,53 x € 4.000,  =  €6.120

  Totaal: €15.720

  Op een bouwsom van 150.000,— betekent dit in de stichtingskosten een besparing van 10,5%.

Draisma Houtbouw. Gewoon Bijzonder