Timmerfabriek

Timmerfabriek

Duurzaam maatwerk voor iedereen

Bij Draisma Bouw hebben we onze eigen Timmerfabriek. Dit is een zelfstandig bedrijf met het gemak van Draisma als onderneming. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. Maatwerk of standaard elementen, een project is bij ons in goede handen. Hierbij gaan wij dat stapje verder en maken van iets gewoons iets bijzonders. Onze timmerfabriek biedt kwaliteit en vakmanschap. Bij vragen als het gaat om restauratiewerk bieden wij als erken restauratiebedrijf (ERB) ook de helpende hand.

 

 

 • Duurzaamheid

  Wij streven naar duurzaamheid door het gebruik van verschillende houtsoorten welke passen binnen de functionaliteit van het element; zoals Mahonie, Meranti, Lariks, Grenen en Accoya.  Er wordt gezorgd voor zo weinig mogelijk verspilling van grondstoffen en waar kan wordt hout hergebruikt. De machines worden aangedreven door zelf opgewerkte energie van de zonnepanelen op het dak van onze machinale timmerfabriek.

  Het hout dat wij inkopen kan worden gecertificeerd als FSC hout in Chain of Custody. Dat wil zeggen dat het hout vanaf de kapping tot aan de voorkeur van onze klanten op een milieu verantwoorde manier is verbruikt. Naast een duurzame aanschaf en minimaal milieu belastend productieproces zijn onze producten ook gegarandeerd met de gewenste kwaliteitseisen.

  Al onze gevelelementen worden vervaardigd conform het KOMO attest met productcertificaat nummer 31877, uitgegeven door de Stichting Keuringsbureau Hout SKH.

 • Modern en digitaal aangestuurd

  De Timmerfabriek heeft een modern en digitaal aangestuurd machinepark. Hierdoor kunnen met hoge precisie kozijnen, ramen en deuren worden geleverd met marktconforme tarieven. Sinds 2020 staat de SAOMAD WOODPECKER 3500 in de Timmerfabriek. Deze machine kan veel producten volledig automatisch produceren waarbij de wensen van de opdrachtgever worden meegenomen.

 • Hoe doen wij dat

  • De Timmerfabriek levert een integraal product passend bij de wensen van de klant
  • We geven advies, ontwerpen, produceren, leveren, monteren en verlenen nazorg waar gewenst
  • Afhankelijk van de bouwmethode kan bij ons een verschillend afwerkingsniveau worden gekozen:
   – concept 1 (gegronde elementen)
   – concept 2 (elementen voorzien van voorlak in kleur)
   – concept 2+ (elementen voorzien van aflak en beglazing)
   – concept 3 (elementen voorzien van aflak inclusief beglazing)
  • Door onze gekwalificeerde machine operators, restauratiespecialisten, ervaren vaklieden en allround inzetbare medewerkers zijn wij van alle markten thuis
  • Met behulp van een integraal systeem wordt een nauwkeurige calculatie op maat aangeboden
  • Samenwerking met de verschillende diensten van Draisma Bouw zorgt dat wij op alle vragen kunnen inspelen en op kunnen schalen in productie capaciteit voor een snelle levering

Benieuwd naar welke projecten wij hebben geleverd voor Draisma Bouw? Hieronder een greep uit deze projecten.

'Met ons moderne en digitaal aangestuurde machinepark leveren wij maatwerk uit onze eigen Timmerfabriek.'

Unitleider timmerfabriek
Jeffrey Strengers
Direct kozijnen bestellen? Neem contact op met Jeffrey.

Draisma Houtbouw. Gewoon duurzaam.