Kantoor

Draisma Bouw

Renovatie

Ons eigen kantoor heeft een opfrisbeurt gekregen. De werkzaamheden zijn in fasen uitgevoerd. Het betreft de centrale hal, receptie, spreekkamers, kantoren veranderen naar spreekkamers en de toiletten. De verbouwing draagt bij aan het duurzame karakter van Draisma.

 • Keuzes herinrichting

  Hout

  Bij de nieuwe entree speelt hout een grote rol. De kozijnen van de glaswanden zijn, in samenwerking met Intermontage, gemaakt in onze eigen timmerfabriek. Er is gekozen voor de houtsoort Ayous, omdat dit een snelgroeiende houtsoort is. Dit hout is ook gebruikt voor de balie, het houten plafond en de afwerking van de pantry.

  Tafels

  Alle tafels in de spreekkamers zijn in onze eigen timmerfabriek gemaakt van gerecycled hout. De grote hoeveelheid eikenhouten planken die er nog lagen zijn gebruikt voor een deel van de tafels. De andere tafels zijn gemaakt van de staldeuren van Paleis het Loo, waar we momenteel aan het restaureren zijn, en oude spoorbielzen. De tafels zijn hiermee niet alleen circulair, maar laten ook prachtig onze liefde voor ambacht zien.

  Stoelen

  De stoelen zijn van het Nederlandse bedrijf De Vorm. De Vorm is gevestigd in een nieuw tijdperk, er worden producten ontwikkeld volgens de normen van vandaag. Dit betekent efficiënt produceren, de volledige levenscyclus van producten gebruiken en uiteindelijk de mogelijkheid creëren om volledig te recyclen en ze een nieuw leven te geven.

  De stoelen zijn gemaakt van PET-vilt en gerecycled hoogwaardig staal. PET-vilt is een zacht maar stevig materiaal dat wordt geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen.

  Tapijt

  Er is gekozen voor tapijttegels van Tarkett, een bedrijf dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling. Zij hebben een eco-innovatiestrategie geïmplementeerd die is gebaseerd op Cradle to Cradle principes en de circulaire economie bevordert met als uiteindelijke doel met duurzame vloeren bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. We hebben gekozen voor een tapijttegel Wave die voor 50% bestaat uit gerecycled materiaal en 100% recyclebaar is.

  Verf

  Op de muren is verf gebruikt van Lab Paint: LAB PAINT is een hoogwaardig ecologische en duurzame verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Daarnaast wordt met de aankoop van Lab Paint de Lab Paint Foundation gesteund: Deze zet zich in voor mensen die geen toegang hebben tot  schoon water door lokaal en kleinschalig drinkwaterinstallaties te doen plaatsen en deze installaties te onderhouden door de gebruikers hiertoe op te leiden.

  In alle spreekkamers is gebruik gemaakt van LED verlichting

   

 • Details

  Ontwerp: MDKKR (Marjanne Dekker)
  Oplevering: 2021

'Wij bouwen door tot het staat als een huis en is afgewerkt als een paleis'

Unitleider renovatie & verbouw
Eric Nijkamp
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Eric

Samen bouwen aan iets bijzonders