Houtbouw

Waarom kiezen voor Draisma Houtbouw?

Wij doen het beter dan de traditionele bouw in staal, steen en beton. Wij bouwen voor de bewuste en duurzame generatie. Gelukkig hebben we een innovatief, duurzaam en circulair alternatief: hout! Houtbouw is schoner, gezonder en slaat CO2 op in plaats van dat het CO2 uitstoot. Goed verhaal, maar hoe onderscheidt Draisma Houtbouw zich van andere houtbouwers? We hebben de afgelopen jaren dé experts op het gebied van CLT, BIM en parametrisch engineeren aangetrokken, waardoor wij unieke kennis en kunde in huis hebben en elk ontwerp kunnen ontwerpen en uitvoeren in hout. In hout bouwen we tot 60% sneller dan op de traditionele manier en dat ook nog voor dezelfde prijs (zo niet lager) met zo min mogelijk stedelijke overlast, want er zijn ook nog eens minder transportbewegingen doordat we werken met off site prefabricage. Geen uitdaging in hout is ons te groot!

 • CLT, HSB en gelamineerde balken

  Houtbouw door middel van CLT, HSB en gelamineerde balken, wat is dat?

  Wij bouwen met hout, waaronder CLT (Cross Laminated Timber, in het Nederlands kruislaaghout), HSB (houtskeletbouw) en gelamineerde balk- en kolomconstructies.

  CLT is een constructieve wand- of vloerplaat dat is opgebouwd uit meerdere kruislings verlijmde houten lamellen. Bij HSB wand- en vloerelementen, maken we gebruik van een houten framewerk (dragend of niet dragend) dat wordt gevuld met isolatie en kan worden afgewerkt met bijvoorbeeld, plaatwerk, gevelafwerking, gipsplaat etc. De gelamineerde kolommen en balken zijn gelijmde lamellen die gezamenlijk een balk of kolom vormen.

  Door de combinatie van deze materialen zijn wij in staat om praktisch elk ontwerp te vertalen in een uitvoerbaar gebouw. Hout is van nature een warm materiaal, waardoor het niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling heeft, maar ook daadwerkelijk een aangenaam binnenklimaat creëert. Ons hout wordt hoofdzakelijk geoogst in Europese productiebossen waar verantwoorde bosbouw wordt gepleegd. Deze bossen bevinden zich doorgaans binnen een straal van 400 kilometer rondom de fabriek waar de materialen worden verwerkt tot halffabrikaten.

 • Van elk project een parametrisch opgebouwde digitale (3D) maquette

  Binnen het BIM proces maken we van elk project een digital twin die volledig is samengesteld uit parametrisch opgebouwde componenten. Hierdoor zijn we in staat om, middels de digitale maquette, aan de voorzijde te bepalen of een gebouw maakbaar is. Het grote voordeel voor onze opdrachtgevers is dat zij een digitale rondleiding kunnen krijgen ondanks dat het gebouw nog niet is gerealiseerd. Zo kunnen opdrachtgever en bouwer elkaar op bouwkundig- en procesgebied nog beter begrijpen en creëren we gezamenlijk een optimaal ontwerp en bouwproces.

Meer weten over de mogelijkheden van ons houtbouwconcept?

Bel of mail ons dan, we delen graag ons enthousiasme over houtbouw en denken graag met je mee.