Houtbouw zorgt voor een betere gezondheid

Wij zijn geen medicus

Als houtbouwer, en dus geen medicus, moet je altijd oppassen dat je je neus niet stoot door uitspraken te doen waar je geen verstand van hebt. In deze blog wordt dus ook niet verkondigd dat hout gezond is, omdat dit niet medisch en wetenschappelijk kan worden onderbouwd. Onze expert Harry kan daarentegen wel wat informatie delen wat hem de laatste jaren is opgevallen. Dat is in deze blog te lezen.

 • Informatie van onze expert

  ‘Wat mij de laatste jaren is opgevallen is dat er in Oostenrijk een onderzoek is gedaan door Joanneum Research, dat in het geval van de Alpen den (in Oostenrijk Zirbe genoemd) wel degelijk iets is gebeurd dat bijdraagt aan de gezondheid van de mens. Onderzoek heeft aangetoond dat een ruimte die is ingericht met deze Zirbe iets doet met mensen. Het maakt mensen rustiger, de hartslag daalt, de bloeddruk gaat omlaag, mensen slapen rustiger en beter en ga zo maar door.’

 • Natuurlijke materialen

  Natuurlijke materialen hebben meestal positieve invloed op mensen en dat geld niet alleen voor de Zirbe, maar ook voor andere houtsoorten. Al hebben ze geen directe positieve invloed op de mens, dan nog stoten ze geen radon uit of dampen ze andere stoffen uit (zoals PUR of andere chemische materialen). Duurzaamheid op de juiste manier toepassen levert veel meer op dan een beter milieu. Het draagt ook bij aan het geluksgevoel, want geloof het of niet; alle mensen die in een houten woning wonen geven hun leven een hoger punt dan mensen die in een steenachtig gebouw wonen. En zeg nou zelf. We willen allemaal toch gezond en gelukkig leven?!

 • Een ander verhaal van onze expert

  ‘Uit een test bij een in Nederland gevestigde zorginstelling is gebleken dat het toepassen van hout een enorm groot effect heeft op haar cliënten. Door af te stappen van klinisch wit en puur hout te introduceren in de woningen van cliënten met gedragsproblemen, werden de cliënten rustiger en hadden daardoor heel veel minder begeleiding nodig. Het is niet wetenschappelijk te onderbouwd, maar het werkt wel.’

 • Vooruitgang gezondheid

  Als we met zijn allen proactief inzetten op houtbouw dan gaan we minder uitstoten en alleen dat is al een grote vooruitgang voor de gezondheid. Bouwen met gezonde, duurzame en natuurlijke materialen levert niet alleen voor de bewoner, maar ook voor het milieu gezondheid op. Minder uitstoot door de bouw levert aantoonbaar direct een bijdrage aan een schonere lucht. Dit wil niet zeggen dat alles daarmee verschoont is, want ook ons eigen gedrag draagt bij aan een beter milieu. Draisma Houtbouw kan de duurzaamste en gezondste huizen bouwen, als de gebruiker elk jaar een nieuw telefoon koopt om de laatste nieuw gadget te bezitten, 3 keer per jaar het vliegtuig neemt (omdat het buiten Nederland misschien een klein beetje goedkoper is) of dat de zon net iets warmer schijnt, dan kunnen wij dat met houtbouw niet compenseren. We zeggen niet dat iets goed of fout is want dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Wat we wel weten is dat we samen het verschil maken!

   

  Draisma Houtbouw.
  Een gezond alternatief!

Meer weten over de vooruitgang van de gezondheid door houtbouw?

Neem dan contact op met een van onze experts