Geen discussies meer over stikstof en CO2-uitstoot

Geen discussies meer

We moeten ons met deze discussies niet bezig willen en hoeven houden, maar ons kunnen concentreren op bouwen. Deze denkwijze heeft alles te maken met de manier waarop Draisma Houtbouw haar bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Door verstandig te bouwen met alleen maar duurzame bouwmaterialen hoeven wij ons niet in deze discussies te mengen. We zijn met ons houtbouw bouwsysteem en aanpak geen probleemveroorzaker meer, maar een probleemoplosser. Daarom hoeven wij ook niet meer te discussiëren over hoe het dan wel moet.

  • Footprint

    Gemiddeld zal elke, door Draisma Houtbouw, gerealiseerde woning  ….. ton CO2 binden en …. ton minder CO2 uitstoten ten opzichte van een traditioneel gebouwde woning. Daarom maken wij ons niet meer druk om de footprint van onze productie. We zijn ook steeds minder afhankelijk van toeleveranciers. Dit betekent dat er steeds minder transportbewegingen nodig zijn. Wij bereiken zelfs al reducties van 85% op transportbewegingen, maar het kan nog beter. We drukken al bijna geen tekeningen meer af en communicatie gaat binnen de Draisma Houtbouw bijna alleen nog maar digitaal. Dat is een gigantische besparing van papier ten opzichte van het traditionele bouwsysteem.

  • Maar hoe doen we dat dan bij Draisma Houtbouw?

    Draisma Houtbouw heeft een parametrisch houtbouwsysteem ontworpen waarmee het mogelijk is om praktisch elke gebouwvorm te realiseren, zonder iedere keer het wiel te moeten uitvinden. We kunnen in een fractie van de tijd (die nu wordt besteed aan het ontwerpen en engineeren van gebouwen) gebouwen ontwerpen die beter presteren, goedkoper zijn te produceren en die ook nog maar een zeer geringe footprint achterlaten. Als het gebouw na haar levensduur toch moet worden gedemonteerd dan kunnen onze gebouwen nu al volledig worden gedemonteerd, hergebruikt en elders weer worden opgebouwd. Het Draisma Houtbouwsysteem is nagenoeg tot op schroefniveau te demonteren. Het niveau dat we inmiddels hebben weten te bereiken op het gebied van demontabel bouwen ligt hoger dan welk ander (hout)bouwsysteem dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is.

    Om te komen waar we willen zijn heeft de bouwbranche nog een lange weg te gaan. Gelukkig hebben we bij Draisma een stap in de goede richting gezet met de introductie van ons nieuwe houtbouwconcept.

Meer weten over het verminderen van CO2-uitstoot en stikstof emissie door houtbouw?

Neem dan contact op met een van onze experts